Busscher Weerselo

Busscher Weerselo is een metaalbewerkingsbedrijf in het Oosten van het land. Milieuadviesbureau AdbLOM voerde voor de onderneming een drietal werkzaamheden uit.

1. Melding activiteitenbesluit indienen bij de gemeente

Busscher Weerselo wilde buitenopslag realiseren voor de opslag van gasflessen. Omdat er sprake was een veranderende activiteit moest er een Melding Activiteitenbesluit ingediend worden bij de gemeente. AdbLOM heeft dit traject uitgevoerd en milieutekeningen opgesteld.

2. Rapportage voor gasflesopslag

Voor het opslaan van gasflessen geldt een landelijke PGS richtlijn AdbLOM heeft de eisen uit de publicatiereeks gevaarlijke stoffen PGS 15 vertaald naar de praktijksituatie van Busscher Weerselo. Daarbij werd onder andere rekening gehouden met de afstand tussen de gasflessen, gebouwen en brandwerendheid. Op basis van de uitgebreide rapportage is een opslag gerealiseerd die voldoet aan de wet- en regelgeving.

3. Aanschaf bovengrondse tank voor dieselolie-opslag

Busscher Weerselo wilde een nieuwe bovengrondse tank voor de opslag van dieselolie aanschaffen. De huidige tank was verouderd en voldeed niet aan de PGS 30, een publicatiereeks met eisen voor bovengrondse tanks voor de opslag van vloeibare brandstoffen, zoals dieselolie en petroleum.

De offerte die de onderneming zelf opvroeg resulteerde in een vraagprijs van 30.000 euro. Op basis van de wensen en milieueisen deed milieuadviesbureau AdbLOM een nieuwe aanvraag bij verschillende leveranciers. Uiteindelijk werd de 15 kuub tank geleverd voor 14.000 euro, in plaats van de aanvankelijke 30.000 euro.

Wilt u meer weten of heeft u een vraag?

T: 038-4579056
E: info@adblom.nl

Meer referenties »